Existerande Integritetspolicy nu även i officiellt format på hemsidan
maj 24, 2018

Det kan knappast ha undgått någon att den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft imorgon den 25 maj, 2018. Visserligen har den funnits i sin nuvarande form sedan 2016, men från och med imorgon är det verkställande på riktigt, d.v.s. från och med imorgon kan det bli påföljder om man inte verkar i enlighet med förordningen.

SARQA, som alla andra organisationer, ideella eller inte, måste då anpassa sin hantering av personuppgifter enligt gällande lag. För SARQA’s del gäller det då att utfärda en policy och en förteckning över den personuppgiftsbehandling som sker i föreningens regi. Vidare ska även personuppgifts ärenden var en del av det löpande arbetet för styrelsen så nu är även detta en fråga på styrelsens dagordning.

Det här innebär att vi har ett tillägg till texten på sidan för att Bli medlem samt att vi har lagt upp ytterligare en menyrad med Integritetspolicy SARQA på hemsidan där du kan ta del av den på sidan eller ladda ned den som PDF. Om du har några synpunkter eller vill ta upp något som rör dina personuppgifter tveka inte att kontakta styrelsen styrelse@sarqa.com.

Av Martin Olin 18 Mar, 2024
Share by: